تینر چیست؟
تینر ها حلال هایی هستند که با استفاده از آنها می توان غلظت رنگ ها را کم کرده و همچنین توانایی حل کردن رنگ را هم دارند. تینر ها در نقاشی ساختمان کاربرد بسیار بالایی دارند. انتخاب صحیح تینر بر ویسکوزیته رنگ، خواص برشی، قابلیت پاشیدن، سرعت خشک شدن و بسیاری از خواص دیگر تأثیر می گذارد.
تینر فوری چیست؟
تینر فوری سرعت بسیار بالایی در تبخیر دارد به همین جهت عموم مردم آن را با نام تینر فوری می شناسند. تینر های فوری به انواع مختلفی از جمله 10000، 12000، 15000، 20000، 30000، 30000، 40000، 60000 تقسیم و کارخانه فاتح فام تولید می شوند. تینر فوری بدون رنگ و با بوی بسیار تندی همراه است که به شما توصیه می کنیم از این محلول در فضا در بسته استفاده نکنید. یکی از پر فروش ترین محلول های رقیق کننده تینر فوری می باشد، چون برای رقیق سازی رنگ های هواخشک، رنگ های سیلر، کیلر و نیترو سلولزی استفاده می شود.
تینر فوری را هرگز نباید در فاضلاب ریخت، چون یک زباله خطرناک بوده و اگر به درستی دفع نشود می تواند محیط را آلوده کند.
کاربرد تینر فوری چیست؟
تینر فوری یا تینر نقاشی کاربردهای زیادی دارد اما مهمترین کاربرد آن حل کردن و رقیق کردن رنگ می باشد. یکی دیگر از کاربرد های تینر شستشو وسایل نقاشی ساختمان و ادوات و تجهیزات صنعتی می باشد. از جمله کاربرد دیگری که تینر فوری دارد مخلوط کردن انواع رنگدانه و پودر ها در رزین رنگ می باشد که بدون تینر حل کردن این پودر ها امری محال می باشد. به عبارت دیگر حلالیت پودرها در رزین های مختلف به تینر فوری وابستگی دارد.
4 مورد از مهمترین کاربرد های تینر فوری
رقیق سازی رنگها
شستشوی ابزارهای صنعتی
تمیز کردن ابزارهای آغشته به رنگ
جلوگیری از سفت شدن رنگ در هنگام باز ماندن در رنگ
رنگ آمیزی: تینر به رنگ اضافه می شود تا نازک تر و راحت تر اجرا شود. این کمک می کند تا رنگ راحت تر جریان یابد و به طور یکنواخت روی سطح صاف شود. تینر معمولاً با رنگ های روغنی، لعاب ها و لاک ها استفاده می شود.
تمیز کردن: تینر همچنین به عنوان یک عامل تمیز کننده برای از بین بردن رنگ و سایر پوشش ها از سطوح، ابزار و تجهیزات استفاده می شود. تینر در شکستن و حل کردن این مواد موثر است و تمیز کردن آنها را آسان تر می کند.
تعمیر خودرو: تینر در تعمیر خودرو برای تمیز کردن و آماده سازی سطوح برای رنگ آمیزی استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای نازک کردن رنگ ها و پوشش های خودرو استفاده کرد.
کاربردهای صنعتی: تینر در کاربردهای مختلف صنعتی از جمله در ساخت چسب ها، پوشش ها و درزگیرها استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای تمیز کردن تجهیزات و ماشین آلات صنعتی استفاده کرد.
نکته مهم : در حالت ایده آل، رنگ و تینر باید به نسبت 3 به 1 مخلوط شوند. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از تینر فوری باعث کاهش کیفیت ترکیب نهایی می شود. در زمان تهیه این مخلوط دمای اتاق باید حدود 25 درجه سانتیگراد باشد. تینر نقاشی را مخلوط کرده و به آرامی رنگ کنید و از ظروف چوبی استفاده کنید.
انواع تینر فوری
تینر ها به چند دسته از جمله؛ 10000، 12000، 15000، 20000، 30000، 30000، 40000، 60000 دسته بندی میشوند.
این اعداد و واحد ها برای تینر ها مانند قراردادی هستند که با توجه به آن ها، متوجه نوع فرمولاسیون آنها میشویم. مهم ترین نکاتی که باید بدانید انواع رنگ های تینر، درصد خلوص آنها، کیفیت نظافت و تمیزی ظروف و بسته بندی آن ها است. همچنین به عنوان یک رقیق کننده فوری برای رنگ های نیتروسلولزی، دزگیرها و کشنده ها استفاده می شود. ترکیبات اصلی این ماده شیمیایی هوای سفید و استون است.
برخی از افراد به دنبال جایگزینی برای تمیز کردن سریع هستند. اما باید بدانید که تنها حلال سریع تاثیر زیادی در ویسکوزیته رنگ دارد و سایر حلال ها نمی توانند چنین قدرتی داشته باشند. در گذشته برخی افراد به جای شتاب دهنده از بنزین استفاده می کردند.
مزایا تینر فوری چیست؟
یکی از بزرگترین مزایای تینر فوری این است که علاوه بر کاهش ویسکوزیته رنگ های فوری، می توان از این تینر به عنوان یک شوینده صنعتی قوی نیز استفاده کرد.
همچنین میزان درخشندگی یا تیرگی رنگ چوب با این گروه از تینرها قابل تغییر است. یکی دیگر از مزایای تینر فوری این است که می توان از آن بر روی رنگ خودرو و همچنین رنگ خشک استفاده کرد.
معایب تینر فوری چیست؟
تینر فوری، مانند هر نوع تینر دیگر، معایبی دارد. به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از این حلال، نباید با چشم تماس داشته باشد. بنابراین هنگام کار با حلال فوری باید از تجهیزات حفاظتی مانند عینک و دستکش استفاده شود. تماس چشمی با این تینر ممکن است باعث تاری دید و سوزش شدید چشم شود. علاوه بر این، استنشاق این حلال ها نیز برای سلامتی بسیار خطرناک است. بنابراین توصیه می شود در صورت استفاده از تینرهای سریع الاثر، محل مناسب به اندازه کافی تهویه شود.
منبع: https://b2n.ir/m36668
برچسب: ،